Lifehack

Tatár a robotgépből

Gondoltatok már arra, hogy miként lehetne csökkenteni a felhasznált konyhai edények mennyiségét? Hogyan lehetne egy-egy kézi műveletet gépesíteni?

Most a tatár “gépi készítését” próbálom népszerűsíteni. Persze azért itt is oda kell egy kicsit figyelni, hogy optimális legyen a húsőrlés és a tatár keverés egyaránt. Nem kell külön húst darálni, hagymát vágni, fokhagymát préselni, kézzel átgyúrni, stb, hanem egyetlen munkamenetben megy minden.

 

A munkamenet:

Feldarabolom a marhahúst, majd az aprítóba teszem. Egyedül a hús esetében kell vigyázni, hogy ne valami “kenőcsöt” kapjunk. Aztán jöhet a nagyobb darabokra vágott hagyma, az egészben hagyott fokhagymagerezd, a ketchup, mustár, tojássárgája, petrezselyemzöld, stb. Végül a fűszerek (só, bors, pirospaprika, stb.).

A készüléket 4-5 másodpercre kapcsolom be és kész. Illetve jöhet a kóstolás, a fűszerezettség, sósság ellenőrzése. Esetleges utánfűszerezés után már csak 1-2 másodpercre kapcsolom be a gépet.

A kész tatárt most már a végleges tálra teszem, letakarom folpackkal, majd a hűtőbe teszem. Ne feledjük, hogy szükség van az ízek összeérésére.

A robotgép edénye, kése, vágópengéje pedig mehet a mosogatógépbe, illetve elmoshatjuk kézzel.

 

Jó étvágyat!

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!