Gondoltatok már arra, hogy miként lehetne csökkenteni a felhasznált konyhai edények mennyiségét? Hogyan lehetne egy-egy kézi műveletet gépesíteni?
Most a tatár “gépi készítését” próbálom népszerűsíteni. Persze azért itt is oda kell egy kicsit figyelni, hogy optimális legyen a húsőrlés és a tatár keverés egyaránt. Nem kell külön húst darálni, hagymát vágni, fokhagymát préselni, kézzel átgyúrni, stb, hanem egyetlen munkamenetben megy minden.
A munkamenet:
Feldarabolom a marhahúst, majd az aprítóba teszem. Egyedül a hús esetében kell vigyázni, hogy ne valami “kenőcsöt” kapjunk. Aztán jöhet a nagyobb darabokra vágott hagyma, az egészben hagyott fokhagymagerezd, a ketchup, mustár, tojássárgája, petrezselyemzöld, stb. Végül a fűszerek (só, bors, pirospaprika, stb.).
A készüléket 4-5 másodpercre kapcsolom be és kész. Illetve jöhet a kóstolás, a fűszerezettség, sósság ellenőrzése. Esetleges utánfűszerezés után már csak 1-2 másodpercre kapcsolom be a gépet.
A kész tatárt most már a végleges tálra teszem, letakarom folpackkal, majd a hűtőbe teszem. Ne feledjük, hogy szükség van az ízek összeérésére.
A robotgép edénye, kése, vágópengéje pedig mehet a mosogatógépbe, illetve elmoshatjuk kézzel.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: