Üdítően könnyű édességet készíthetünk a nyár első és talán legfinomabb gyümölcséből, az eperből. Tésztája babapiskóta, amely természetesen helyettesíthető vizes piskótával, stb. Ha gyerekeknek, vagy autós vendégeknek készítjük, akkor a piskótát ne rummal, hanem rumaromával locsoljuk meg! Hmmmm …. biztos siker.
Hozzávalók:
1,2 kg eper,
6 tojás,
5 EK kristálycukor,
6 EK finomliszt,
500 ml tej,
1 rúd vanilia,
24-30 db babapiskóta,
3 EK rum.
Krém elkészítése:
- A tojássárgákat és a lisztet egy kis tejjel kikeverem.
- A fehérjét a cukorral felverem.
- A tejet felforralom a kettévágott és kikapart vanilia rúddal (a végén a rudat kidobom) és a tojássárgájára öntöm, majd elkeverem.
- Visszaszűröm a lábasba és óvatosan elkeverem a kemény habbá vert fehérjével.
Összeállítás:
Egy szép lapos üveg, vagy porcelán tálban szépen elrendezem a babapiskótát, majd meglocsolom a rummal. A megmosott és leszárazott eperből félreteszek díszítés céljából pár szép szemet, majd a többit felszeletelem és a babapiskótára terítem. Ráöntöm és rásimítom a krémet. Tetejét a félretett eperszemekkel díszítem.
Megjegyzések:
- Ajánlatos néhány órára a hűtőbe tenni.
- Tejszínhabbal kínálom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: