Lifehack

Az én tatárbifsztekem

Jómagam az alábbi recept szerint készítem leggyakrabban a tatárt. Azt javaslom, hogy ne takarékoskodj a minőségi hozzávalókkal. A tatár nálunk általában a könnyed beszélgetések étele. Amíg a pirítós elkészül, addig elfogy az előző adag, illetve lehet inni egy pár korty italt.

 

Hozzávalók személyenként:

15 dkg bélszín, vagy hátszin,

1 tojássárgája,

1 kk reszelt hagyma,

1 gerezd fokhagyma,

fél ek ketchup,

1 kk mustár,

1 mk őrölt feketebors,

fél ek házipaprika,

fél mk só,

1 mk vágott kapribogyó,

1 ek konyak.

 

Elkészítése:

A húst kétszer-háromszor átdarálom és egy tányérra teszem. A közepébe egy mélyedést készítek, amelybe beleteszem a tojássárgáját. A fűszereket a hús szélén kis kupacokba rendezem el.


Ceremónia:

Általában a család, vagy a vendégek előtt keverem össze a hozzávalókat. Olykor pedig előre összekeverem és a hűtőbe helyezem, hogy az ízek összeérhessenek. A magamét persze még be is erősítem.

 

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!