Jómagam az alábbi recept szerint készítem leggyakrabban a tatárt. Azt javaslom, hogy ne takarékoskodj a minőségi hozzávalókkal. A tatár nálunk általában a könnyed beszélgetések étele. Amíg a pirítós elkészül, addig elfogy az előző adag, illetve lehet inni egy pár korty italt.
Hozzávalók személyenként:
15 dkg bélszín, vagy hátszin,
1 tojássárgája,
1 kk reszelt hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
fél ek ketchup,
1 kk mustár,
1 mk őrölt feketebors,
fél ek házipaprika,
fél mk só,
1 mk vágott kapribogyó,
1 ek konyak.
Elkészítése:
A húst kétszer-háromszor átdarálom és egy tányérra teszem. A közepébe egy mélyedést készítek, amelybe beleteszem a tojássárgáját. A fűszereket a hús szélén kis kupacokba rendezem el.
Ceremónia:
Általában a család, vagy a vendégek előtt keverem össze a hozzávalókat. Olykor pedig előre összekeverem és a hűtőbe helyezem, hogy az ízek összeérhessenek. A magamét persze még be is erősítem.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: