Újszerű tonhal feldolgozási ötlet a Tonhalas kréker. Mikor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez vegyünk elő egy tonhalkonzervet és a kamrában mindig megtalálható krékert! Az olajos tonhal igazán jól fel tudja szívni a gyomorban túltengő alkoholt. A vaj gondoskodik róla, hogy a ruszli ne áztassa el a krékert. Pillanatok alatt el tudod készíteni és még a finnyások is szeretni fogják.
Hozzávalók:
Kréker (például: Wolf gold Fischl),
vaj,
olajos tonhalkonzerv,
citrom,
kapribogyó.
Elkészítése:
A krékereket megvajazom. A tonhalat lecsepegtetem és villával összetöröm, majd megkenem vele a vajas krékereket. A citromot vékony szeletekre vágom, majd azokból kis cikkeket vagdalok. Ezekből egyet-egyet fel is nyomok a kanapékra. “Halszemként” egy-egy kapribogyót használok.
Megjegyzés:
Más hasonló módon készült krékerekkel együtt tálcára rakva tálalom.
Kommentek