Sokszor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez. A hagymás-ecetes pácolt hal (ruszli) aztán igazán jó feltét. A vaj gondoskodik róla, hogy a ruszli ne áztassa el a krékert. Ne sajnáld róla az ecetes hagymát! Gyorsan elkészül és garantáltan jókat lehet rá inni.
Hozzávalók:
Kréker (például: Wolf gold Fischl),
vaj,
ruszli (ecetes pácolt hal),
hagyma,
fűszerpaprika,
kapribogyó.
Elkészítése:
A krékereket megvajazom. A halakat lecsepegtetem, kifilézem (gerinc eltávolítása) és hosszában kettévágom. A megtisztított hagymából karikákat, azokból pedig kicsi íveket vágok, melyeket fűszerpaprikába hempergetek. A kanapékra ráhelyezem a ruszlikat és hagymaívekkel dekorálom. “Halszemként” egy-egy kapribogyót használok.
Megjegyzés:
Más hasonló módon készült krékerekkel együtt tálcára rakva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: