Bikini uborka

A kovászolási időszakban méltán különlegesnek számít a Bikini uborka. Némi erotika az étkezőasztalon. Semmi mást nem kell tenni, mint az uborkákat egy kissé trimmelni. Vágjunk ki az ábrának megfelelően bikini alsó és felső formákat a kovászolni szánt uborkák zöld héjából! Garantáltan sikeresek leszünk a kerti party során, ha felszolgáljuk barátainknak, családunknak a művet.

Hozzávalók:

Uborka,

só,

kapor,

fokhagyma,

kenyér.

Elkészítése:

Az uborkákat megmosom és hosszában kettévágom. Éles késsel az ábrának megfelelően vékonyan levágom a héját és a szokásos módon üvegbe pakolom. Közéteszem a kaprot, néhány gerezd fokhagymát és felöntöm egy liter felforralt vízzel, amibe egy marék sót tettem. A tetejére egy szelet kenyeret teszek, kistányérral letakarom és egy másik kis tényérra állítva napos helyre teszem (ablakpárkány, erkély stb). 4-5 nap múlva leszűröm, tiszta üvegbe teszem, levével felöntöm és a hűtőben tárolom.

Megjegyzés:

  1. Normál savanyú, vagy csemege uborkából is elkészíthető, így egész évben előrukkolhatunk poénunkkal.
  2. Leve a legkiválóbb nyári szomjoltó ital.
  3. Kiváló hideg leves készíthető belőle.
  4. Hidegtálakat is díszíthetünk vele.
  5. Idősebb hölgyeknek készíts egyben-fürdőruhás változatot!

Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »