Íróleves dinnyében

Tombol a nyári hőség. Senki nem vágyik forró gulyáslevesre, vagy forró csípős halászlére. Leleményességünk azonban határtalan. Egy hideg levest akarunk ezeken a napokon. Most azonban egy kicsit jobban kiteszünk magunkért, hiszen ma vendégeket várunk. Mindenki kap egy kis sárgadinnyét, melynek felső feléből fület formáztunk. Tartalmát kivájjuk, feldolgozzuk, majd visszatöltjük a dinnye-kosárkákba.

Hozzávalók:

Kicsi sárgadinnyék,

6 dl író,

fél citrom leve,

csipetnyi őrölt fahéj,

1 kk vágott mentalevél,

1/2 kk só,

4 ek cukor,

mentalevelek a díszítéshez.

Elkészítése:

A fentebb megadott hozzávalókat alaposan összekeverem és behűtöm. A hideg levest a jégbe hűtött kimagozott, kosárkáknak kiképzett dinnyefelekbe töltöm, felületét mentalevelekkel díszítem és jéghidegen tálalom.

Megjegyzés:

  1. A dinnyehúst is belemixelem, így írós sárgadinnye-levest kapok.
  2. Más öblös gyümölcsökben (pomelo, nagyobb narancs, grapefruit stb) is elképzelhető.

Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »