Vagdalthús 1. (löncshús, luncheon meat)

Ki ne ismerné a boltok polcain sorakozó vagdalthús változatokat?!

Azt viszont nem tudom, hogy hányan olvasták már el a dobozokon feltüntetett összetevőket. Hogy a fenébe kerülhet egy húskonzervként nevezett élelmiszerbe szója, bőrkepép, vérpép stb? Pedig még csak nem is kutyaeledelt kívánunk vásárolni, hanem kis kamránkat szeretnénk feltölteni, illetve a közelgő expedícióhoz tankolnánk be a hazai jó falatokból.

Hozzávalók:

2 kg sertéshús,

fél kg zsírszalonna,

2 ek őrölt feketebors,

6 dkg só.

Elkészítése:

A húsféléket húsdarálón ledarálom, majd alaposan összekeverem a sóval és a borssal. Kis üvegekbe töltöm, az üvegeket lezárom, majd 100 Celsius fokon 1,5 óráig gőzölöm.

Megjegyzések:

  1. Akár egy évig is eláll.
  2. A megadott recept csak egy standard alaprecept. Ezt bármilyen módon hozzá igazíthatod a saját ízlésedhez. Lehet mediterrán, mexikói, keleties. Csípőssé is teheted.
  3. A vagdaltból további hideg és meleg ételeket is varázsolhatsz. Ilyen például a bolognai mártás, vagy akár szeletekre vágva megsütheted, vagy ki is ránthatod.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »