Nem gyerekeknek és nem is sofőr embereknek készült a pálinkás sárgabarack lekvár. Hihetetlenül jó ízt ad neki a valódi barackpálinka. Habár alkohol van benne, mégsem lehetünk tőle még csak szalonspiccesek sem, hiszen több kilogrammban csak az a bizonyos két deci a barackpálinka. A szokásos lekváros-vajas pirítósunkon túl kiválóan alkalmazhatjuk palacsintába, továbbá más baracklekváros süteményekbe.
Hozzávalók:
1 kg sárgabarack,
30 dkg cukor,
2 dl barackpálinka.
Elkészítése:
A barackokat meghámozom, felezem és kimagozom,majd a cukorral felfőzöm. A láng lekapcsolását követően belekeverem a pálinkát, beletöltöm az alaposan kimosott és leszárított üvegekbe. Az üvegeket lezárom és egy percre fejükre állítom őket. 85 fokon 30 percig sterilizálom. Lehűlést követően lemosom róluk a “befőzési ragacsot”, majd a kamrába pakolom őket.
Megjegyzés:
Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára: http://www.grocceni.com