Pálinkás baracklekvár

Nem gyerekeknek és nem is sofőr embereknek készült a pálinkás sárgabarack lekvár. Hihetetlenül jó ízt ad neki a valódi barackpálinka. Habár alkohol van benne, mégsem lehetünk tőle még csak szalonspiccesek sem, hiszen több kilogrammban csak az a bizonyos két deci a barackpálinka. A szokásos lekváros-vajas pirítósunkon túl kiválóan alkalmazhatjuk palacsintába, továbbá más baracklekváros süteményekbe.

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack,

30 dkg cukor,

2 dl barackpálinka.

Elkészítése:

A barackokat meghámozom, felezem és kimagozom,majd a cukorral felfőzöm. A láng lekapcsolását követően belekeverem a pálinkát, beletöltöm az alaposan kimosott és leszárított üvegekbe. Az üvegeket lezárom és egy percre fejükre állítom őket. 85 fokon 30 percig sterilizálom. Lehűlést követően lemosom róluk a “befőzési ragacsot”, majd a kamrába pakolom őket.

Megjegyzés:

  1. Kb 70 %-os gyümölcstartalom.
  2. Vajas kenyérre, palacsintára, sütemények tetejére kitűnő.
  3. Sütés során elillan belőle az alkohol.
  4. Kicsi címkézett üvegekbe töltöm (ajándékötlet).

Ha tetszett a recept, látogass el Grocceni receptoldalára:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »