Szóljon az, aki látott az idén Dr Oetker Diabetikus befőzőcukrot. Semmi hír róla, semmi közlemény, egyszerűen eltűnt.
Éveken keresztül kedveltük a Dr Oetker “Diabetikus befőzőcukor” nevű termékét. Családunkban – főleg a hölgyek – szinte teljesen száműztük a cukrot. Most már mindent helyettesítő édesítőszerekkel készítünk, melyeknek idő közben nagy szakértői lettünk. Pillanatnyilag a nullkalóriás eritrit a sztár, de volt előtte sztivia korszakunk is.
A másik előnye az volt az 5ker terméknek, hogy állati egyszerűen lehetett vele lekvárt főzni. A rövid forralási idő miatt megmaradtak a gyümölcsben a szín-, íz-, illetve vitaminanyagok.
Aztán az előbbi évekhez hasonlóan az idén is az utolsó hétre hagytuk a befőzőcukor beszerzését. Sajnos azonban sehol sincs. Átnéztem több tucat ABC, szuper-, és hipermartek kínálatát, de nem kaptam. Mindenhol kint vannak az úgynevezett display-k, a márka adott szezonális termékeit kínáló gyűjtemények, de a kedvencünket sajnos sehol sem találtuk. Pedig eperlekvár lesz, az tuti. Így hát vettünk egy soron következő 5ker befőzőcukrot és előkészültünk a munkához.
Közben elővettem a tavalyról maradt két diabetikus befőzőcukrot is, melyek a ráírt lejárati idő szerint még jók (május végén járunk és 2017-06 hó volt rápecsételve. A teljesen bontatlan zacskó felvágását követően szomorú látvány fogadott. Aztán elkezdtünk filózni, hogy vajon nem emiatt hagyták-e abba a gyártását?! Ugyanis a mostani “utód”-dal összehasonlítva nincs sok változás az összetételben. Persze az összetétel legapróbb részleteit nem kötik a vásárlók orrára.
A névváltozásnak persze jogszabályi oka van. Eltűnt a régen megszokott narancssárga karika is (a narancs színt az egyik párt használja ….).
Hát így jártunk ….
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com