Diós-borsos csirkemell

Újabb hidegen felszelhető csirkemell-sültet tudatok Veletek. Ez hasonlít a borsos csirkemellhez, de most a bevonat darált dióval “enyhül”.  Kiválóan alkalmazható hidegtálakhoz, vagy szendvicsek, falatkák készítéséhez. A darált dió valami nagyon különleges ízt kölcsönöz neki.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé,

só,

10 dkg őrölt dió,

2 dkg durvára őrölt fekete bors,

olaj,

só.

Elkészítése:

A csirke-mellfilé darabokat sóval bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök kb 3 ek olajat és 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig párolom. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom a pecsenyelével. A végén egy mélytányérban összekeverem a darált diót és a borsot, majd beleforgatom a már kisült, de még forró csirkemelleket. Hűlni hagyom, majd hidegen szelem fel.

Megjegyzések:

  1. Habár hideg sültként tesszük közzé, természetesen melegen is tálalhatod.
  2. Jó kis szendvicseket, kanapékat készíthetsz belőle.
  3. A hidegtál dísze lehet zöldségekkel, gyümölcsökkel körítve, díszítve.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »