Budapest ragu

A Budapest módon készült ételek legfontosabb része maga a ragu. A libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguja nagyon sok ételnek lehet a hozzávalója, ha valakinek van egy kis fantáziája. Készítsd el a ragut és öntsd vele nyakon sültjeidet. Garantált sikered lesz családod és vendégeid körében. Olvass hozzá ötleteket Grocceni konyhájából!

Hozzávalók:

2 dkg zsír,

1 dkg só,

8 dkg füstölt szalonna,

15 dkg libamáj,

15 dkg gomba hagyma,

1 g fűszerpaprika,

2 dkg sűrített paradicsom,

10 dkg zöldpaprika,

5 g fokhagyma,

10 dkg zöldborsó.

Elkészítése:

A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom. Fél óráig főzöm, miközben többször megkeverem. Hozzáadom  a megmosott és felszeletel gombát, 2-3 percig pirítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat, a lecsepegtetett zöldborsót és a zöldpaprikát is. További 3-4 percig párolom.

Megjegyzések:

  1. Bármilyen sültet leönthetsz vele.
  2. A zsírt bátran lecserélheted olajra!
  3. A libamáj lehet sovány, vagy kövér (esetleg csirkemáj)

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »