A Budapest módon készült ételek legfontosabb része maga a ragu. A libamáj, zöldborsó és gomba lecsós raguja nagyon sok ételnek lehet a hozzávalója, ha valakinek van egy kis fantáziája. Készítsd el a ragut és öntsd vele nyakon sültjeidet. Garantált sikered lesz családod és vendégeid körében. Olvass hozzá ötleteket Grocceni konyhájából!
Hozzávalók:
2 dkg zsír,
1 dkg só,
8 dkg füstölt szalonna,
15 dkg libamáj,
15 dkg gomba hagyma,
1 g fűszerpaprika,
2 dkg sűrített paradicsom,
10 dkg zöldpaprika,
5 g fokhagyma,
10 dkg zöldborsó.
Elkészítése:
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom. Fél óráig főzöm, miközben többször megkeverem. Hozzáadom a megmosott és felszeletel gombát, 2-3 percig pirítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat, a lecsepegtetett zöldborsót és a zöldpaprikát is. További 3-4 percig párolom.
Megjegyzések:
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com