Hozzávalók:
10 szelet 8 dekás bélszínfilé,
30-40 dkg sertés- vagy marhacsont,
15 dkg zsír,
2 dkg só,
8 dkg füstölt szalonna,
15 dkg libamáj,
15 dkg gomba,
20 dkg hagyma,
1 g fűszerpaprika,
2 dkg sűrített paradicsom,
10 dkg zöldpaprika,
5 g fokhagyma,
10 dkg zöldborsó (konzerv).
Elkészítése:
5 dkg zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát. Hozzáadom a fűszerpaprikát, a paradicsompürét, a finomra vágott fokhagymát, felöntöm 3 dl vízzel és enyhén sózom. Mikor felforrt, hozzáadom a felaprított csontot, 30 – 35 percig kis lángon főzöm, Miközben többször megkeverem. Kiveszem a csontokat, a jó sűrű pörköltszaftot egy szitán áttöröm. Eközben kiolvasztok kis kockákra vágott füstölt szalonnát. Hozzáadom a megmosott és kockákra vágott gombát, 2 – 3 percig barnítom, utána hozzáadom a felkockázott libamájat és a zöldpaprikát is. További 3-4 percig párolom, hozzáöntöm a pörköltszaftot és összeforralom. A formázott filészeleteket sózom, forró zsírban rövid ideig sütöm, hogy rózsaszín magja maradjon. Egy tálra teszem, leöntöm a forró Budapest raguval, forró, lecsepegtetett borsóval fedem le.
Megjegyzések:
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com