Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg vékony csíkokra vágott mandula,
50+5 dkg porcukor,
2 cs vaníliás cukor,
1 tk liszt,
30 dkg margarin,
3 ek erős kávé,
4 db 30 x 30 cm-es sütőpapír, melyre fedővel, vagy tényérral 25 cm-es átmérőjű köröket rajzolunk, a köröket bevajazzuk, de nem vágjuk ki.
Elkészítése:
8 tojás fehérjét 50 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verünk, ha kész óvatosan beleszórjuk a mandulát és levesszük a tűzről. Egyenletesen elosztjuk a 4 papírlapra szépen elsimítva és előmelegített sütőben pléhtepsire rakva egyenként kisütjük, vagyis szárítjuk, mint a habcsókot (240 fokon kb 5-6 percig a sütő közepén). Ha kisültek, a papír könnyen leválasztható, vagy tortamesterrel, vagy 2 széles pengéjű kés segítségével.
8 tojássárgáját 5 dkg cukorral, a lisztet 2 cs vaníliával és a kávéval gőz felett felfőzzük állandó keverés mellett. A tűzről levéve átszűrjük és langyosra hűtjük, beleszeljük a margarint és addig keverjük, míg el nem olvad. Kifagyasztjuk és géppel habosra keverjük. Ezzel töltjük 3 sorban a lapokat és a 4. lappal beborítjuk. Kívülről nincs bevonva, de pl. csokireszelékkel lehet díszíteni.
Megjegyzések:
Ha tetszeHa tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is: http://www.grocceni.com