Magyarországon kell némi bátorság ahhoz, hogy valaki marhapörköltet főzzön. Ugyanis a hús ára miatt kevesen vásárolnak, így az általában kapható marhahús “kivénhedt” tehenekből áll. Természetesen bizonyos helyeken lehet kapni fiatal húst, német, vagy ír húst is.
Hozzávalók:
1 kg marhalábszár,
5 dkg zsír, vagy olaj,
2-3 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
köménymag,
só.
Elkészítése:
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Készre főzöm.
Megjegyzés:
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com