Nagyon finom főétel a lecsós szelet úri változata. Vasárnapi ebéd, vagy vacsoravendég fogadása alkalmából biztos siker. Tovább fokozható a étel értéke, ha erdei gombát használunk.
Hozzávalók:
5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép,
10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
50 dkg zöldpaprika,
20 dkg paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
5 dkg liszt,
2 közepes hagyma,
1 kk pirospaprika,
2 dkg só,
Elkészítése:
A karajszeleteket a csonttal szemben egy éles késsel felvágom úgy, hogy egy üreg képződjék. Egy spricczsák segítségével az üregbe töltöm a gombamasszát, majd a nyílást egy fogvájóval, vagy hústűvel lezárom. A töltött szeleteket sózom, lisztbe forgatom és zsírban, vagy olajban gyorsan kisütöm. Ügyelek arra, hogy a hús a csontoknál is átsüljön. Ezalatt a szalonnából, hagymából, paprikából, paradicsomból, fűszerpaprikából és fokhagymasóból elkészítem a lecsót készítek. A tálra rakott forró karajszeleteket beborítom lecsóval.
Köret:
Galuskával kínálom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com