Sertésborda börzsönyi módra

Nagyon finom főétel a lecsós szelet úri változata. Vasárnapi ebéd, vagy vacsoravendég fogadása alkalmából biztos siker. Tovább fokozható a étel értéke, ha erdei gombát használunk.

Hozzávalók:

5 szelet kb 16 dekás csontos sertéskarajszelet, 20 dkg gombapép,

10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj,

10 dkg füstölt szalonna,

50 dkg zöldpaprika,

20 dkg paradicsom,

2 gerezd fokhagyma,

5 dkg liszt,

2 közepes hagyma,

1 kk pirospaprika,

2 dkg só,

Elkészítése:

A karajszeleteket a csonttal szemben egy éles késsel felvágom úgy, hogy egy üreg képződjék. Egy spricczsák segítségével az üregbe töltöm a gombamasszát, majd a nyílást egy fogvájóval, vagy hústűvel lezárom. A töltött szeleteket sózom, lisztbe forgatom és zsírban, vagy olajban gyorsan kisütöm. Ügyelek arra, hogy a hús a csontoknál is átsüljön. Ezalatt a szalonnából, hagymából, paprikából, paradicsomból, fűszerpaprikából és fokhagymasóból elkészítem a lecsót készítek. A tálra rakott forró karajszeleteket beborítom lecsóval.

Köret:

Galuskával kínálom.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »