Bográcsos körömpörkölt

Igazi ragacsos, cupákos pörköltet főzhetünk a szabadban. Itt aztán nem kell senki előtt zavarban lennünk, hogy kézzel leszopogassuk a csontokat. Jókat lehet rá inni – főleg, ha jól be is erősítjük.

Hozzávalók:

8 sertésláb (köröm),

10 dkg zsír, vagy 1,5 dl olaj,

2-3 nagy fej hagyma,

1-2 gerezd fokhagyma,

2-3 ek házipaprika,

1-1 ek paprikapüré és paradicsompüré,

2 zöldpaprika,

2 paradicsom,

köménymag,

só.

Elkészítése:

A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleteszem a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket. Sózom, paprikázom, beleteszem a püréket és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (a vizet időnként pótolom). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.

Tanácsok:

1. Újabban nem a forró hagymás zsírra szórom a pirospaprikát, hanem a hús után. Így kisebb az esélye a megégésnek.

2. A víz helyett készíthetem vörösborral is.

3. Puha kenyérrel és erős paprikával kínálom.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »