Epres krémestál

Üdítően könnyű édességet készíthetünk a nyár első és talán legfinomabb gyümölcséből, az eperből. Tésztája babapiskóta, amely természetesen helyettesíthető vizes piskótával, stb. Ha gyerekeknek, vagy autós vendégeknek készítjük, akkor a piskótát ne rummal, hanem rumaromával locsoljuk meg! Hmmmm …. biztos siker.

Hozzávalók:

1,2 kg eper,

6 tojás,

5 EK kristálycukor,

6 EK finomliszt,

500 ml tej,

1 rúd vanilia,

24-30 db babapiskóta,

3 EK rum.

Krém elkészítése:

  1. A tojássárgákat és a lisztet egy kis tejjel kikeverem.
  2. A fehérjét a cukorral felverem.
  3. A tejet felforralom a kettévágott és kikapart vanilia rúddal (a végén a rudat kidobom) és a tojássárgájára öntöm, majd elkeverem.
  4. Visszaszűröm a lábasba és óvatosan elkeverem a kemény habbá vert fehérjével.

Összeállítás:

Egy szép lapos üveg, vagy porcelán tálban szépen elrendezem a babapiskótát, majd meglocsolom a rummal. A megmosott és leszárazott eperből félreteszek díszítés céljából pár szép szemet, majd a többit felszeletelem és a babapiskótára terítem. Ráöntöm és rásimítom a krémet. Tetejét a félretett eperszemekkel díszítem.

Megjegyzések:

  1. Ajánlatos néhány órára a hűtőbe tenni.
  2. Tejszínhabbal kínálom.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »