Eperdzsem (klasszikus)

A legklasszikusabb módja az eperdzsem készítésének. Fokozottan ügyeljél a tisztaságra! A rövid forralással nem vesznek el a gyümölcsben lévő tápanyagok és a színe is megmarad.

Hozzávalók:

2 kg eper,

1 kg cukor

1 l víz.

Elkészítése:

Az epret megmosom, lecsumázom, a nagyobb darabokat félbevágom. A cukorból a vízzel szirupot főzök és beleteszem a letisztított epret. Mintegy 15 percig rotyogtatom. Tiszta üvegekbe teszem, lezárom és másnapig száraz dunsztba teszem.

Megjegyzés:

  1. 50 %-os gyümölcstartalom.
  2. Kicsi cimkézett üvegekbe töltöm (ajándékötlet).

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , , ,
Tovább a blogra »