Spárgás szalámis kanapé

A spárgaszezonban a meleg ételek mellet gondoljunk a hidegkonyhára is. Az alábbi kanapéreceptet nagyon gyorsan elkészíthetjük, ha már megpároltuk a zöld spárgát. Természetesen még gyorsabb, ha konzerv spárgából készítjük.

Hozzávalók:

Pirítós,

téliszalámi,

párolt zöld spárga (esetleg konzerv),

puha vaj.

Elkészítése:

A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A téliszalámit felszeletelem. A zöld spárgát lecsepegtetem, majd úgy dolgozom fel, hogy mindegyik szálból kerüljön a kanapéra két ujjnyi darab. A szalámiba tekerem a fej nélküli részt, majd a spárgafej résszel együtt egy fogvájó, vagy koktélkard segítségével a megvajazott alapra tűzöm. Száraz pezsgő mellé kínálom.

Zöld spárga feldolgozása:

A zöld spárgát nem kell meghámozni! Mosást követően egyenlő hosszúságúra vágom, cérnával csokorba kötöm és enyhén sós vízben pár percig blansírozom.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »