A spárgaszezonban a meleg ételek mellet gondoljunk a hidegkonyhára is. Az alábbi kanapéreceptet nagyon gyorsan elkészíthetjük, ha már megpároltuk a zöld spárgát. Természetesen még gyorsabb, ha konzerv spárgából készítjük.
Hozzávalók:
Pirítós,
téliszalámi,
párolt zöld spárga (esetleg konzerv),
puha vaj.
Elkészítése:
A pirítósból kör alakú kanapékat szúrok ki, melyeket megkenek puha vajjal. A téliszalámit felszeletelem. A zöld spárgát lecsepegtetem, majd úgy dolgozom fel, hogy mindegyik szálból kerüljön a kanapéra két ujjnyi darab. A szalámiba tekerem a fej nélküli részt, majd a spárgafej résszel együtt egy fogvájó, vagy koktélkard segítségével a megvajazott alapra tűzöm. Száraz pezsgő mellé kínálom.
Zöld spárga feldolgozása:
A zöld spárgát nem kell meghámozni! Mosást követően egyenlő hosszúságúra vágom, cérnával csokorba kötöm és enyhén sós vízben pár percig blansírozom.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com