Paprikás csirkemell

Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. Szép lesz felszeletelve a szeletek szélén virító pirospaprikával. Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé,

só,

bors,

olaj,

2 ek pirospaprika.

Elkészítése:

A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök 3 ek olajat, 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom az itt keletkezett pecsenyelével. A végén beleteszem a paprikát egy tányérba, beleforgatom a már kisűlt, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom. Hidegen szelem fel.

Felhasználási ötletek:

Hidegen felszeletelni és hidegtálta tenni.

Hidegen felszeletelni és szendvicsekre tenni.

Hidegen csíkokra vágni és salátákba keverni.

Címkék: , , , ,
Tovább a blogra »