Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. A szeletek kontrasztosak lesznek a feketeborstól Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé,
só,
bors,
olaj,
2 ek frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök 3 ek olajat, 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom az itt keletkezett pecsenyelével. A végén egy mélytányérba frissen őrlök 1-2 evőkanálnyi feketeborsot, majd beleforgatom és belenyomkodom a már kisült, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom. Hidegen szelem fel.
Felhasználási ötletek:
Hidegen felszeletelni és hidegtálta tenni.
Hidegen felszeletelni és szendvicsekre tenni.
Hidegen csíkokra vágni és salátákba keverni.
Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a: http://www.grocceni.com