Borsos csirkemell

Elsősorban univerzális modulként dedikálom az alábbi nagyon gyorsan megvalósítható sültet, melynek elkészítése tényleg a világ legegyszerűbbje. A szeletek kontrasztosak lesznek a feketeborstól Szinte a “háttérben készül”, mialatt Te mással foglalkozhatsz a konyhában, vagy családod körében.

Hozzávalók:

60 dkg csirkemellfilé,

só,

bors,

olaj,

2 ek frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirkemellfilé darabokat sóval, borssal bedörzsölöm és egy tűzálló tálba teszem. Ráöntök 3 ek olajat, 3 ek vizet és lefedve 200 fokon 30 percig sütöm. A tetejét levéve további 15 percig sütöm, mialatt többször meglocsolom az itt keletkezett pecsenyelével. A végén egy mélytányérba frissen őrlök 1-2 evőkanálnyi feketeborsot, majd beleforgatom és belenyomkodom a már kisült, de még forró csirkemelleket és hűlni hagyom. Hidegen szelem fel.

Felhasználási ötletek:

Hidegen felszeletelni és hidegtálta tenni.

Hidegen felszeletelni és szendvicsekre tenni.

Hidegen csíkokra vágni és salátákba keverni.

Ha tetszett a recept, akkor látogass el Grocceni receptoldalára is a:  http://www.grocceni.com

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »