Ruszlis kréker

Sokszor gondban vagyunk, hogy milyen borkorcsolyát, sörkorcsolyát kínáljuk a kártyapartihoz, meccsnézéshez, beszélgetéshez. A hagymás-ecetes pácolt hal (ruszli) aztán igazán jó feltét. A vaj gondoskodik róla, hogy a ruszli ne áztassa el a krékert. Ne sajnáld róla az ecetes hagymát! Gyorsan elkészül és garantáltan jókat lehet rá inni.

Hozzávalók:

Kréker (például: Wolf gold Fischl),

vaj,

ruszli (ecetes pácolt hal),

hagyma,

fűszerpaprika,

kapribogyó.

Elkészítése:

A krékereket megvajazom. A halakat lecsepegtetem, kifilézem (gerinc eltávolítása) és hosszában kettévágom. A megtisztított hagymából karikákat, azokból pedig kicsi íveket vágok, melyeket fűszerpaprikába hempergetek. A kanapékra ráhelyezem a ruszlikat és hagymaívekkel dekorálom. “Halszemként” egy-egy kapribogyót használok.

Megjegyzés:

Más hasonló módon készült krékerekkel együtt tálcára rakva tálalom.

Címkék: , , , , , , ,
Tovább a blogra »