Dupla lazactekercs

Ennél a receptnél a kétféle hozzávaló színbeli eltérését használom ki. Ezeket a kis tekercskéket aztán falatkákra, szendvicsekre, hidegtálakra tehetem, mint egy “modul”. Előre is lehet dolgozni és jelentős mértékben megkönnyíti munkánkat.

Hozzávalók:

Olajban eltett német füstölt lazac

és

olajban eltett norvég füstölt lazac.

Elkészítése:

A két lazacfajtát lecsepegtetem, egymásra helyezem és szorosan feltekerem. Néhány órára a hűtőbe teszem, majd ujjnyi vastag szeletekre vágom. Fogvájóval megtűzve tartósabbak lesznek a tekercsek.

Ötlet:

  1. Folpack fóliába tekerve hűtőben több napig tárolható.
  2. Más párosítások is megvalósítók (sajt/sonka, sajt/sajt, stb). Ilyenkor kenjünk közéjük puha vajat, amely aztán fixen összetartja a tekercset.
Címkék: ,
Tovább a blogra »